Je eigen WordPress theme

ยท

Veel mensen maken gebruik van standaard themes voor WordPress. Daar is niks mis mee. Vaak kies je ervoor omdat het makkelijk is of omdat je de kennis ervoor niet hebt. Maar zoals altijd is er licht in de duisternis.

Chris Coyier is echt een kei van een ontwerper. Op zijn blog, CSS-tricks, legt hij perfect uit hoe je bepaalde dingen kan doen met HTML, CSS, etc etc. Zo ook het maken van een WordPress theme.

Ik volg zijn screencasts al een tijdje en onlangs heeft hij een 3-delige serie gemaakt waarin hij een ontwerp maakt met Photoshop (deel 1), deze vervolgens omzet naar CSS (deel 2) en uiteindelijk in een WordPress theme giet (deel 3). Absoluut een aanrader voor als je zelf aan de gang wilt gaan met het zelf ontwerpen van je WordPress theme.

Zijn screencast is ook via iTunes te bekijken. Zo mis je geen aflevering!

One response to “Je eigen WordPress theme”

  1. […] opmaak per artikel Ik heb er al eerder over geschreven: de screencasts van Chris Coyier op CSS-tricks. Gisteren rolde er een nieuwe aflevering mijn iTunes binnen. Een screencast over een afwijkende […]

Leave a Reply