Top 2000 promotie

Het zal je niet ontgaan zijn, de zoveelste Top 2000 is weer bezig. Iedere avond visueel omlijst op televisie door Top 2000 A Go Go. Daarin mag iedere dag een bekend persoon een plaat promoten waarvan hij/zij van vindt dat deze plaat ergens boven in de lijst moet staan.

Nu ben ik alleen bekend in mijn vriendenkring, daarbuiten weten denk ik maar weinig mensen van mijn bestaan af. Maargoed bij deze wil ik even schaamteloze promotie doen voor een nummer, waarvan ik vind dat dit veel hoger in de Top 2000 moet staan. Waarom? Omdat ik dit een keigoed nummer vind!

Ik heb het over Chi Coltrane’s “You were my Friend”. Altijd als ik dat nummer hoor, denk ik “kon ik maar zo piano spelen en zingen!”

Tot mijn grote verbazing ontdekte ik gisteren, dat ze nog blijkt op te treden ook. Onlangs zelfs nog in Nederland. Hierboven een fragment uit het VPRO programma “Vrije Geluiden” eerder dit jaar.

Welk nummer zou jij hoger in de Top 2000 willen zien?

%d bloggers like this: