How-to: Podcasts achter elkaar afspelen

·

Ik luister in de auto graag naar allerlei podcasts. Wat ik alleen een beetje onhandig vond, is dat je je navigatiesoftware op je iPhone moet afsluiten om de volgende podcast te starten. Dus ging ik opzoek naar een oplossing. Et voila gevonden! (Deze oplossing werkt overigens ook voor iPod’s of mensen die alleen iTunes gebruiken)

Men neme: iTunes en een paar onafgespeelde podcasts. Maak in iTunes een “slimme afspeellijst” aan met onderstaande criteria:

Slimme afspeellijst

Vervolgens heb je een afspeellijst die automagisch alle onafgespeelde podcasts bevat. Geweldig! Echter denk nu niet dat dit gaat werken als je je iPhone of iPod synct met iTunes. Ik dacht dus van wel. De aangemaakte afspeellijst werd namelijk niet gesynct. Alle andere wel. Pardon?

Nu vond ik elders in iTunes een plek waar je de afspeellijst kan aanvinken. Deze zie je als je je iPhone of iPod via het USB kabeltje hebt aangesloten aan je Mac of PC (iPhone/iPod selecteren in iTunes > tabje Podcasts):

iPod of iPhone syncen

Even synchroniseren en je hebt je slimme afspeellijst op je iPhone of iPod staan. Handig!

3 responses to “How-to: Podcasts achter elkaar afspelen”

  1. Jammer genoeg werkt het alleen als je ook met iTunes synced. Als je onderweg een podcast aflevering download (op je iPhone dus), komt het niet in je lijst.. Heel irritant.

  2. Bedankt! Ik wist helemaal niet hoe je ze moest aanvinken :)

  3. Als je de app Instacast gebruikt ben je helemaal van het ‘syncen via iTunes’-gedoe af.
    » Podcatchen op je iOS device

Leave a Reply