Suggestief nieuws

Vanochtend weer eens een bericht in de “krant van wakker Nederland” met een uiterst bedenkelijk niveau. De verslaggever was kennelijk niet net zo wakker als de rest van Nederland. Waarom eerst de achternaam voluit schrijven en vervolgens de naam van een ander gezinslid afkorten?

Om dan nog maar te zwijgen over het suggestieve karakter van het bericht. “Je broer deed dingen die niet helemaal kosher waren, dus zal jij dat ook wel doen.” Is de verslaggever in deze nou echt niet in staat om een artikel te schrijven wat gewoon diepgang heeft? Een journalistiek hoogtepuntje. Of zou de hoofdredacteur het dan niet meer snappen? Mocht de verslaggever dit lezen, dan graag je reactie!

Overigens ben ik geen lid van GroenLinks en ook niet van plan om op GroenLinks te gaan stemmen. Laat dat even duidelijk zijn.

2 replies to “Suggestief nieuws”

  1. Ik kan het niet laten om te reageren.

    Journalistieke diepgang is in deze periode wat verder te zoeken bij diverse media. Een deel van de media (zowel links als rechts georiƫnteerd) heeft de grenzen een stuk verlegd qua diepgang als het de andere kant van het politieke spectrum in een negatief daglicht kunnen stellen, dan waar zij zelf voor staan.

    En met de letter en achternaam, het staat knullig, maar dit is de enige juiste als je geen proces aan je broek wilt. Overigens wil dat niet zeggen dat de broers deze achternaam ook hebben, er bestaat een mogelijkheid dat ze getrouwd is en de achternaam van haar partner heeft aangenomen die toevallig ook met een B begint.

Leave a Reply