Afvallen, wat is mijn geheim?

In de afgelopen jaren had ik behoorlijk wat kilo’s verzameld. Vaak ongemerkt kwamen ze eraan, maar kwam je er niet meer vanaf. Ik heb van alles geprobeerd, maar niks hielp. Tot in november 2013 een eind aan de spreekwoordelijke tunnel kwam. Afvallen, wat is mijn geheim?

Het begon allemaal in augustus 2008. Ik was met mijn jongste dochter op vakantie in Turkije. In de lobby van het hotel stond een weegschaal. Ik ging er op staan en zag ’82’ verschijnen. Ik mompel tegen mijn dochter ‘Die klopt niet, die is kapot!’ Een week later toch maar even thuis de weegschaal opgezocht. Slik: 82 kg!

Vanaf dat moment was ik vaste klant bij de sportschool. Drie keer in de week braaf een fitness workout. Ik heb in de jaren alle toestellen gezien. Benen, buik, schouders, armen, cardio. Uiteindelijk hielp het niet en de kilo’s bleven er maar bijkomen. Ondanks alle adviezen van afvalgoeroe’s.

In juni 2013 ging ik het allemaal anders te gaan doen. Ik besloot mijn abonnement bij de sportschool op te zeggen en ging hardlopen. Lekker in de frisse buitenlucht. Twee maanden lang getraind voor de 5 km. Die ik zonder problemen volbracht. Echter na twee maanden begon mijn knie op te spelen. Maandje rust genomen. Maar na een maand kwamen de klachten gewoon weer terug. Balen.

In september pakte ik op wat ik jaren terug leuk vond: wielrennen! Ik kocht een racefiets en ging kilometers maken. In november begon ik daarnaast actief met MyFitnessPal. Ik zag het licht! Gezonder eten, calorieën beperken en beweging in je dagritme toepassen (fietsen, wandelen, etc). Wat minder vaak de auto pakken en naar de winkel wandelen.

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en ben ruim 14 kg kwijt. Sterker nog, ik ben lichter dan dat ik sinds augustus 2008 geweest ben. En de rek is er nog lang niet uit. We gaan dus nog even vrolijk verder.

%d bloggers like this: