Veel gestelde vragen over L’Altra P-B-P

·

Over anderhalve week begin aan een nieuw avontuur: L’Altra P-B-P. Afgelopen tijd heb ik heel wat vragen op me afgevuurd gekregen, zeker in het wielerwereldje. Hieronder een aantal vragen die regelmatig gesteld worden en mijn antwoord daarop.

Is het een georganiseerde reis?

Ja en nee. Degene die het georganiseerd heeft, heeft de route bepaald. Begin- en eindpunt zijn bekend en waar je rijdt ook. Voor de rest laat ik het op me afkomen.

Worden je spullen iedere dag naar het volgende hotel gebracht?

Nee, die neem ik zelf mee op de fiets. Ik heb een paar mooie fietstassen van Apidura.

Slaap je iedere dag in een hotel?

Nee. Ik slaap waar ik mijn slaapzakje neer kan leggen. Dat kan een bushokje zijn, op het strand of in een park in de schaduw op het heetst van de dag. Slapen in een hotel kan ook, alleen moet je dan overdag wat harder doortrappen. Er zit namelijk een tijdslimiet op de route.

Hoe doe je dat dan met eten?

Genoeg mogelijkheden toch? Restaurantjes, fastfood of gewoon wat in een supermarkt halen. Onderstaand filmpje van Juliana Buhring geeft een goede impressie:

Jij bent ook wel een beetje gestoord hè?

Vind je? Ik noem het meer avontuurlijk. Ik ben geen type voor 5-sterren resorts en animatie. Ik stap graag buiten mijn comfort zone. Meestal gebeuren daar juist de leukste dingen.

Hoeveel mensen doen er aan mee?

Ik geloof een stuk of 30 á 35.

Hoeveel Nederlanders rijden er mee?

Ik ben de enige uit Nederland. Twee Duitsers en voor de rest Italianen. Het wordt georganiseerd door een Italiaan.

Rijden jullie met de hele groep bij elkaar?

Nee, ieder rijdt zijn/haar eigen tempo. Je kan alleen rijden, wat ik niet erg vind, of met iemand die toevallig het zelfde tempo rijdt. Of je komt elkaar onderweg tegen bij (de zeer geliefde) fastfood restaurants.

Kijk je er naar uit?

Wat denk je? Echt wel!

Leave a Reply