Ondertussen ergens in Italië

·

Mijn trein vertrok gisteravond te laat. Gebeurt wel vaker met treinen, dat ze te laat vertrekken. Maargoed, 5 minuten, lopen ze wel in.

Ik kruip mijn slaapplaats in. Ik zou het geen bed willen noemen. Fatsoenlijk overeind zitten zat er niet in, hoofdkussen lag niet lekker, deken was te warm of zonder te koud. Slapen in een trein is geen pretje.

Naarmate de rit vorderde, bekroop me het gevoel dat Der Deutsche Bundesbahn vandaag geen zin had om op tijd te rijden. De vertraging bleef maar oplopen. En dus ook je aansluiting in Basel missen. Zo geschiedde.

Op station Basel SBB meteen maar naar de klantenservice gegaan. Na 15 minuten wachten, werd ik geholpen door een vriendelijke SBB (Zwitserse NS, zoiets, maar dan beter) medewerker. Binnen paar minuten had meneer een alternatief voor me. Toeristische route met een paar keer overstappen in plaats van rechtstreeks naar Milano Centrale knallen.

Gevolg is dat ik nu zit te wachten in Domodossola. Place of all places. Waar Italianen amper Engels spreken en ik drie woorden Italiaans. Bongiorno!

2 responses to “Ondertussen ergens in Italië”

  1. Om wat in de Italiaanse sferen te komen;-) Succes!!!
    Italianen zijn schatjes:-))

  2. Succes buuf You can do it!!

Leave a Reply